Hem > Om bildarkivet

Om bildarkivet

Nyköpings kommuns bildarkiv innehåller över 7 000 bilder från Nyköpings historia. Du hittar bilder på byggnader, stadsmiljöer, natur, vardagsliv, händelser, traditioner, medborgare, minnen, affischer, kultur, industri och Nyköpingsprofiler.

De flesta bilderna är tagna av professionella fotografer. Vi arbetar ständigt med att göra ännu fler foton sökbara. Om du har en fråga eller information om en bild kan arkivpersonalen hjälpa till. Vi tar gärna emot mer information om bilderna i bildarkivet.

Våra lågupplösta bilder är fria att använda för privat och ideellt bruk. Ange dock Nyköping kommuns bildarkiv som källa och fotografens namn. För högupplösta bilder och frågor som rör kommersiell användning kontakta bildarkivet.

Personuppgifter
Fotografier räknas som personuppgifter och läggs därför endast ut om de inte anses kränkande eller känsliga. De personuppgifter som publiceras genom bildarkivet har i regel inget godkännande av den registrerade och den som mot sin önskan finns avbildad eller beskriven i databasen eller känner sig felaktigt behandlad över en bild kommer tas bort efter kontakt med bildarkivet.

Bild och företagsarkiven

Östra Trädgårdsgatan2, 611 34 Nyköping

 

 

Kontakt 
bildochforetagsarkiv@nykoping.se
Tfn vxl 0155 24 80 00

Arkivarie
Karolina Hedström
karolina.hedstrom@nykoping.se
Tfn 0731493147

 

Stadsarkivet
Kontakt 
stadsarkivet@nykoping.se
Tfn vxl 0155 24 80 00