NKBFA VYGE11 - Vykort Bro

Vy öfver Nyköpings hamn med svängbron. Fototid: 1904-1905.

Objekttyp

Samling

Titel

NKBFA VYGE11 - Vykort Bro

Tillkomsttid start

1904

Tillkomsttid slut

1905

Beskrivning


Vykort VYGE11A: Baksida: Fröken Elna Eriksson, Gran Bålsta.
Bästa kusin Elna må godt, jag mår bra, vilket jag hoppas du också gör. Tack för kortet som jag fick från dig, men jag har hållit på och glömt skrifva till dig, för brådskas skull. Är det mycke nöjen vid Gran, här har varit bussigt en tid, jag har varit på danser om lördagskvällarna och på fester om Söndagarna, så du får inte undra på att jag ej har haft tid att skrifvit. Du kan väl skrifva ett brev snart. Hälsa faster och Hildegard. Helsar Karl.

Vykort VYGE11B: Baksida: Fru Kerstin Larsson Timmermansgatan 2 n.b. Stockholm söder.
Käraste Kerstin gratuleras af oss alla! Då må tro att vi har en faslig brådska, Ingeborg har fått vikarie nere i Gryt hon får bra betalt 350 för halft år, ja kära den så underligt att hennes första plats blir där, Hedvig skall vara hos henne första tiden, jag får väl reda mig, idag väntar vi Julia helsa alla dina gäster och Calle o barnen, hoppas att du sjelf är vid full vigör kära helsningar din syster. Ingeborg helsar! bref sedan.

Ämne 1

Bro

Ämne 2

Å

Ämne 3

Båt

Samtidigt förvärvat

Göran Ekbloms Donation

Format

13,7x8,8

Motivkategori

Stadsvy

Motiv - Land

Sverige

Motiv - Län

Södermanland

Motiv - Kommun

Nyköping

Motiv - Socken

Alla Helgona

Motiv - Ort

Nyköping

Motiv - Stadsdel

Kungshagen

Bildtyp

Vykort

Källhänvisning

“NKBFA VYGE11 - Vykort Bro,” Nyköpings kommuns Bildarkiv, hämtad 16 januari 2021, https://bildarkiv.nykoping.se/items/show/37307.

Kommentarer

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!